Türkiye, Filistin’in haklı mücadelesine kararlılıkla destek vermeye devam edecek.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TBMM’de Filistin halkının haklı sesini dünyaya duyuran Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın tarihi konuşmasına tanıklık ettiklerini ifade etti.

Abbas’ın konuşmasında, “Bugün huzurunuzda, önce Filistin halkına, ardından da tüm dünyaya duyuruyorum: Filistinli liderlerle birlikte Gazze’ye gitmeye karar verdim. Vahşi saldırıların son bulması için, halkımızın yanında olmak amacıyla var gücümle çalışacağım. Gerekirse bunun bedeli hayatımız olsun. Bizim hayatımız, sevgili Gazze’nin en küçük bebeğinin canından daha değerli değildir. İki güzel sonuca inanıyoruz: ya zafer ya da şehadet… Buradan Arap dünyasına, İslam dünyasına ve tüm dünya liderlerine, ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine sesleniyorum: Saldırıları ve işgali durdurmak için bu insani görevde birlikte olalım. Güvenlik Konseyine çağrıda bulunuyorum: Gazze’ye ulaşmamızın güvenliğini sağlayın… Allah’ın izniyle, bunu başardıktan sonra yönüm, Filistin devletinin ebedi başkenti Kudüs olacaktır” ifadelerine yer veren Altun, Abbas’ın çağrısının önemine dikkat çekti.

Altun, “Türkiye, her zaman olduğu gibi Filistin’in yanında yer alacak ve onların haklı mücadelesine kararlılıkla destek vermeye devam edecektir. Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

Yorum yapın

brownbook askmap businesssoftwarehelp Maps